Home Landelijke radio Minister hoeft geen nieuw onderzoek te doen naar marktverstoring NPO door digitale...

Minister hoeft geen nieuw onderzoek te doen naar marktverstoring NPO door digitale diensten


Er hoeft geen nieuw onderzoek te komen naar schadelijke markteffecten van nieuwe digitale diensten van de publieke omroep. Dat heeft de Raad van State (RvS) besloten. De brancheverenigingen van commerciële omroepen (Vestra), commerciële radio (VCR) en de Nederlandse Dagbladpers (NDP) vinden dat de publieke radiothemakanalen en uitzendingen op mobiele telefoons concurrentevervalsing zijn.

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap moest vorig jaar nog onderzoek doen na een uitspraak van de rechtbank van Amsterdam. Maar die uitspraak is nu door de Raad van State vernietigd. Volgens de RvS konden de VCR, NDP en VESTRA niet goed uitleggen waaruit de negatieve effecten op marktpartijen precies bestaan. "Reeds daarom bestaat geen grond voor het oordeel dat de minister de negatieve effecten op marktpartijen van dat besluit ten onrechte niet heeft meegewogen."

De brancheverenigingen zijn het er niet mee eens en willen naar de Europese Commissie stappen. "We vinden dat de minister de Europese regels te beperkt uitlegt en dat de belangen van de sector daarom onvoldoende worden meegewogen", stellen ze in een gezamenlijke verklaring.

Vorig artikelKink FM niet gered via ledenvergadering Vereniging Veronica
Volgend artikelFrequentiekavel A7 zeker niet voor februari volgend jaar verdeeld