Home Landelijke radio Frequentiekavel A7 zeker niet voor februari volgend jaar verdeeld

Frequentiekavel A7 zeker niet voor februari volgend jaar verdeeld

De frequenties die in het nog onverdeelde kavel A7 zitten kunnen nog tot 1 februari 2012 worden ingezet voor de ontvangstproblemen als gevolg van het instorten van de zendmast in Smilde. Het oude kavel van Arrow Classick Rock is al sinds maart 2009 niet in gebruik.

Minister Verhagen van Economische Zaken heeft ingestemd met het verzoek van Agentschap Telecom om de frequenties uit kavel A7 tot 1 februari 2012 in te kunnen blijven zetten. De frequenties worden gebruikt voor het herstel van de gaten in de verzorgingsproblemen die veroorzaakt zijn door het wegvallen van de zendmast in Smilde. De oude dekking van de radio-omroepen kan niet worden gegarandeerd zolang de zendmast in Smilde niet herbouwd is. Onder andere Q-music heeft gebruik gemaakt van een frequentie uit het kavel.

De verlening van frequenties uit kavel A7 aan bestaande vergunninghouders (om hiermee het oude bereik te herstellen), zal zo spoedig mogelijk worden vastgelegd in een besluit tot wijziging van de vergunning.  Kavel A7 is, zoals het straks wordt verdeeld, wel wat gewijzigd ten opzichte van het oude kavel. Voor kavel A7 moet 21,9 miljoen betaald worden.

Naar verwachting neemt de Minister eind dit jaar een besluit over de definitieve uitgifte van kavel A7. Bij de besluitvorming wordt ook de problematiek van de instorting van de zendmast Smilde meegewogen.

>> RadioFreak is nu ook te vinden op LinkedIn.