Home Landelijke radio Kink FM niet gered via ledenvergadering Vereniging Veronica

Kink FM niet gered via ledenvergadering Vereniging Veronica


Het is niet gelukt om Kink FM te redden via de ledenvergadering van de Vereniging Veronnica. Mediajournalist David de Jong startte onlangs een actie om via die vergadering een motie aan te laten nemen die zorgt voor het behoud van Kink FM. "De opkomst was niet heel hoog, maar met argumenten en steun van diegenen die gekomen zijn naar de vergadering is in ieder geval een duidelijk punt gemaakt op inhoud. Helaas was er een wat formalistische opstelling aan de kant van het Verenigingsbestuur. Helaas is Kink FM niet gered; die keuze binnen Vereniging Veronica is maatschappelijk anders genomen. Dit ondanks een vrij hoog vermogen en andere activiteiten die voortgang vinden, terwijl onduidelijk is hoe de preciese bedragen exact liggen en hoe die afwegingen genomen zijn."

De Jong richtte een Facebook-groep op die uiteindelijk 129 leden kreeg. "Hoe het ook zij, deze actie was an sich de moeite waard om te strijden voor Kink FM en er brede aandacht voor te vragen. Dat is gelukt", aldus de journalist op die pagina.

Vereniging Veronica is eigenaar van V-Ventures BV, de commerciële tak van de Vereniging Veronica. V-Ventures is eigenaar van Kink FM. Eind juni maakte het bedrijf bekend dat per 1 oktober de stekker uit Kink FM wordt getrokken.