Home Landelijke radio Minister hekelt bemoeienis van politici met inhoud radio- en tv-programma’s

Minister hekelt bemoeienis van politici met inhoud radio- en tv-programma’s


Minister van Bijsterveldt (Media) vindt dat politici zich teveel met de inhoud van programma's van de publieke omroep willen bemoeien. "Wij kunnen niet vanuit Den Haag met emoties of sentimenten Hilversum aansturen", zegt ze in een interview met NRC Weekend. "Dat kan écht niet."

Vorige maand brak er in de coalitie van VVD, CDA en PVV onenigheid uit over de fusieplannen van de publieke omroep. De minister zegt nu dat ze heeft gedreigd met opstappen als er tegemoet gekomen zou worden aan de PVV en VVD, die vonden dat er teveel geld naar 'die linkse VARA' gaat. "Daar heb ik voor mijzelf een streep getrokken. Ik heb gezegd: daar ga ik niet aan mee doen."

In de Tweede Kamer wordt maandag gesproken over de mediabegroting en de fusieplannen van de omroepen. Van Bijsterveldt wil niet dat er weer teveel gesproken wordt over de inhoud van de programma's. Zo werd er een paar maanden geleden in een motie aangenomen dat er meer Nederlandstalige muziek op Radio 2 gedraaid moet worden. "Niet wenselijk", noemt de minister de inmenging.

Vorig artikelRadiostudenten Inholland zamelen geld in met de Glazen StudentenBus
Volgend artikelMattie & Wietze presenteren Fluit 50 op Q-music