Home Landelijke radio Radiostudenten Inholland zamelen geld in met de Glazen StudentenBus

Radiostudenten Inholland zamelen geld in met de Glazen StudentenBus


Radiostudenten van de hogeschool Inholland maken volgende week reizend door de Randstad 72 uur non-stop radio vanuit een Glazen StudentenBus. Op verschillende locaties wordt 24 uur lang radio gemaakt voor Serious Request en het goede doel: het Rode Kruis.

De Glazen Studentenbus staat op 13 december in Den Haag, op de 14e in Rotterdam en op de 15e en 16e in Haarlem. Tijdens de uitzendingen werkt het studententeam samen met gast-dj’s van onder andere 3FM, Slam!FM, Veronica, Decibel en Q-music. Het evenement wordt door studenten georganiseerd en uitgevoerd. In en rondom de Glazen StudentenBus is er plaats voor artiesten om zichzelf te promoten. Zo staat er vooral lokale artiesten op de bune. Daarnaast is er op elke locatie een feest of borrel waar gezelligheid voorop staat.

De 25 radiostudenten van Inholland organiseren de Glazen Studentenbus om geld in te zamelen voor 3FM's Serious Request. Na twee keer het Glazen Studentenhuis georganiseerd te hebben in Haarlem waren de studenten van Inholland toe aan een nieuwe actie om de vorige te overtreffen. De Glazen Studentenbus wordt georganiseerd door een project- en productieteam bestaande uit 25 studenten van drie locaties. Het inzamelingsidee is in 2009 ontstaan en bedoeld om studenten een reële en goede ervaring op te laten doen met behulp van de meest actuele media-instrumenten, met steun van professionals van Hogeschool Inholland.

Het ANP levert kosteloos het radionieuws op de hele uren aan. De medewerkers van het ANP maken op dinsdag 13 december vanaf 16:00 uur zelf ook een programma.

Vorig artikelRadio 4 laat luisteraars kerstconcert samenstellen
Volgend artikelMinister hekelt bemoeienis van politici met inhoud radio- en tv-programma’s