Home Landelijke radio Milouska Meulens nieuwe presentatrice Vroege Vogels

Milouska Meulens nieuwe presentatrice Vroege Vogels

Milouska Meulens gaat vanaf september het Radio 1-programma Vroege Vogels presenteren. Daarnaast zal ze ook te zien zijn in de tv-variant van het programma. Ze zal een duo vormen met Menno Bentveld als opvolger van Janinne Abbring, die dit voorjaar aangaf te stoppen met het programma.

Meulens is bekend als presentatrice van het NOS Jeugdjournaal, waar ze 15 jaar geleden begon. Ze verlaat de NOS nu voor een overstap naar de VARA. Een terugkeer, want ze begon haar carriere ooit achrer de schermen bij die omroep.

"Ik vind het een grote eer om bij Vroege Vogels aan de slag te gaan. Het is een van de radioprogramma’s waar ik mee ben opgegroeid, want toen het nog helemaal niet zo hip was om bezig te zijn met natuur en milieu, zette ik als romantische tiener met wereldverbeterende ambities de wekker om naar Vroege Vogels te kunnen luisteren. En nu kan ik als volwassen journalist die ambitie om de wereld een beetje mooier te maken, realiseren", aldus Meulens.

Janine Abbring laat op Twitter weten blij te zijn dat Meulens haar opvolger is:

De nieuwe presentatrice van #VroegeVogels @MilouskaMeulens !! Knap en kundig en vegan. Kan niet beter! pic.twitter.com/7r9NI9331j— Janine Abbring (@JanineAbbring) 31 mei 2015