Home Landelijke radio Militairen geven zender Radio Veronica terug aan Adam Curry

Militairen geven zender Radio Veronica terug aan Adam Curry

De militairen van de Luchtmobiele Brigade, die eerder deze maand terugkeerden uit Irak, geven morgen de zendapparatuur terug aan Adam Curry en zijn crew bestaande uit: Michiel Veenstra, Alexander Stevens en Arend Langenberg. Via deze apparatuur hebbben ze een jaar lang kunnen luisteren naar Radio Veronica.

De apparatuur werd gebruikt voor de live uitzendingen van Radio Veronica vanaf Camp Smitty in Irak. Curry & The Crew hebben van 16 tot 20 februari 2004 onder de noemer ‘Operation Iraqi Sunrise’ een week lang een radioprogramma verzorgd vanaf de legerbasis. Aan het einde van deze bijzondere radioweek schonk Adam de zender aan de militairen, zodat zij ook na zijn vertrek naar Radio Veronica konden blijven luisteren. Inmiddels is de missie in Al Muthanna beëindigd en zijn de laatste militairen teruggekeerd uit Irak en met hen ook de zender.

Deze zender wordt morgenochtend om half 11 in de Naarden Vesting teruggeven aan Curry & The Crew. Vier militairen zullen uit een Cougar helikopter afdalen met de zender in hun rugzak, waarna Adam de apparatuur zelf in ontvangst zal nemen. Om Curry & The Crew nogmaals te bedanken zullen ook enkele militairen van de Koninklijke Marine aanwezig zijn, die in Irak verbleven tijdens de radiouitzendingen.