Home Landelijke radio Slam!FM en Rebecca FM van de kabel in Groningen en Drenthe

Slam!FM en Rebecca FM van de kabel in Groningen en Drenthe

De Programmaraad Groningen / Drenthe heeft een concept advies opgesteld voor de invulling van het radio en televisiepakket voor het jaar 2006. Opvallend in het advies is het verdwijnen van Slam!FM en Rebecca FM. Bij de Programmaraad Groningen / Drenthe zijn veertien aanvragen binnengekomen van nieuwe zenders. Daarnaast was er door Simone FM en Oog radio gebiedsuitbreiding gevraagd.

Onder de leden was grote sympathie voor Yam FM, aangezien deze zender zich met muziek en informatie richt op een jonge doelgroep vanaf ongeveer 13 jaar en deze doelgroep een forum biedt die bij geen enkele andere zender te vinden is. Daarnaast is de raad van mening dat er meer aandacht moeten komen voor streekradio en daarom wil zij het gebied van Simone FM uitbreiden en Gigant FM een kans geven om zich te bewijzen op de kabel. Verder heeft de raad uitgesproken dat er momenteel te weinig jazz op de radio te beluisteren is en dat een jazzzender een duidelijke toegevoegde waarde heeft voor het radiopakket. De zenders die buiten het advies worden gelaten zijn Rebecca FM Classic Rock en Slam FM. Deze zenders hebben hun formats zodanig aangepast dat hun onderscheidende karakter ten opzichte van de rest van het pakket beduidend minder tot helemaal niet meer aanwezig is.

De programmaraad is van mening dat de andere zenders de pluriformiteit onvoldoende bevorderen om verder te gaan schuiven in het huidige zenderpakket en heeft daarom geen andere wijzigingen opgenomen in haar advies. De wijziging is: Slam FM wordt in Groningen vervangen door YAM FM, in Emmen door Gigan FM en in Windschoten door Simone FM. Rebecca FM zal in het hele pakket vervangen worden door Arrow 90.7 FM. Dit advies geldt voor het verzorgingsgebied van Essent Kabelcom in de provincies Groningen en Drenthe.