Home Landelijke radio Middengolfzender Radio 10 Gold verkocht aan christelijk station

Middengolfzender Radio 10 Gold verkocht aan christelijk station

De middengolffrequentie van Radio 10 Gold is verkocht aan GrootNieuwsMedia BV. De directie van Talpa, eigenaar van Radio 10 Gold, heeft de deal vanochtend gesloten. “We zijn blij met de verkoop van de AM-zender en wensen Grootnieuwsmedia veel succes met hun plannen”, zegt algemeen directeur Talpa Radio, Jan-Willem Brüggenwirth.

De middengolfzender op 1008 kHz is bij vol vermogen tot ver buiten Nederland te ontvangen. De komende drie weken zal Radio 10 Gold nog blijven uitzenden op de frequentie. Daarna neemt GrootNieuwsMedia BV, onderdeel van uitgeverij De Dorpsbode BV uit Ermelo, het over. “We gaan in eerste instantie muziek uitzenden. In november of december starten we dan definitief”, zo laat woordvoerder Arjan de Heer aan RadioFreak weten. Het bedrijf heeft geen connecties met bestaande (christelijke) radiostation.

Onder de naam GrootNieuws Radio zal op de frequentie een station worden gerealiseerd met veel aandacht voor nieuws dat in christelijke kring relevant wordt geacht. Hierbij moet gedacht worden aan nieuws uit binnen- en buitenland, zakelijk nieuws met een speciale focus op kerkelijk nieuws. Daarnaast komen er veel opiniërende, informatieve en muzikale programma’s.

In maart maakte Talpa al bekend van de middengolfzender af te willen als gevolg van bezuinigingen. “Zo verwachten we de continuïteit van de radiozender voor de lange termijn te kunnen waarborgen,” zo liet het bedrijf weten. Aanleiding voor de ingrepen is het verlies dat Radio 10 Gold al enige tijd lijdt. De financiële situatie van de zender is de laatste jaren verslechterd door het verliezen van de FM-frequentie in 2003 (met lagere luistercijfers en teruglopende reclame-inkomsten als gevolg) en de hoge uitzendkosten voor onder andere de AM-frequentie. Radio 10 Gold zal voorlopig wel blijven bestaan via internet en de kabel.

GrootNieuwsMedia Bv richt zich op alle gelovigen, zonder zich exclusief te verbinden aan enige denominatie. “In onze programmering zijn evangelicalen, messiasbelijdende Joden, Rooms Katholieken en protestantse christenen te verwachten. De kern waarin we elkaar zullen vinden bij GrootNieuwsMedia is het geloof in Jezus Christus”, zegt woordvoerder Arjan de Heer.

GrootNieuwsMedia BV zal ook aan externe christelijke organisaties de mogelijkheid bieden zendtijd te vullen.