Home Landelijke radio Midden In De NachtRick wil multimediaal

Midden In De NachtRick wil multimediaal

Het team achter het Radio-538 nachtprogramma ‘Midden In De NachtRick’ (MIDNR) wil multimediaal gaan werken. Dat zegt Erik-Jan Rosendahl, het creatieve brein achter het programma. “We willen echt multimediaal, we gaan gewoon kijken wat we allemaal kunnen doen. We proberen MIDNR iets meer inhoud te geven,” zegt hij tegen RadioFreak.

Nu al is vaak via de site van dj Rick van Velthuysen te zien hoe Rosendahl jingles maakt. “We hebben ook een mobiele webcam, waarmee we in de auto rijden als we naar de studio rijden. Mensen kunnen ons dan al volgen en bellen om vragen te stellen. Het is lekker een beetje leip doen.”

Vooral via internet wil het team graag televisie gaan maken. “We proberen het gedoe met de webcam wat uit te bouwen, juist buiten de uitzending. We willen gewoon kijken of we het MIDNR-gevoel, dat leipe, dat onbevangen, lekker los of we dat ook kunnen overbrengen op internet.” De inhoud zal overeenkomen met het radioprogramma. “Mensen die een beetje weten hoe ik in elkaar zit, kunnen wel bedenken wat voor filmpjes er gaan komen.”

Onlangs verschenen er al filmpjes en foto’s op internet over een dagje van Erik-Jan Rosendahl in de Efteling. Samen met de dj’s Michiel Veenstra en Jeroen Nieuwenhuizen was hij in het pretpark. Te zien was onder andere hoe hij De Rode Schoentjes meenam. “Dat was nog maar een beginnetje om te wennen, het wordt nog een tikkie erger,” zo verzekert Rosendahl.