Home Landelijke radio Michel Mol werkt weer voor publieke omroep

Michel Mol werkt weer voor publieke omroep


Michel Mol werkt weer voor de publieke omroep. De voormalig directeur Innovatie en Nieuwe Media van de NPO (Nederlandse Publieke Omroep) werkt sinds vorige week voor de periode van een aantal maanden voor de TROS. "Ik adviseer de directie over hun strategie op het gebied van digitale media. Meer details kan ik niet geven", zegt hij daarover in Emerce.

Mol werd begin dit jaar op non-actief gesteld omdat hij de schijn van belangenverstrengeling tegen had. Hij zou in de periode 2004-2006 in zijn functie opdrachten hebben gegeven aan twee bedrijven waar hij privé nauwe banden mee had. De voorzieningenrechter oordeelde in maart dat het op non-actief stellen niet terecht was. "Daarna heeft de NPO nog een intern onderzoek uitgevoerd. Daaruit bleek dat ik niet laakbaar heb gehandeld."

In de afgelopen maanden heeft hij RTV Utrecht geadviseerd, Veronica Magazine geholpen bij de strategie van de iPad-applicatie, "en ik adviseer Bouwinvest over de beoogde media-uitstraling van het Stadionplein", het gebied bij het Olympisch Stadion in Amsterdam Zuid.