Home Landelijke radio Sander de Heer zamelt handgel in voor Haïti

Sander de Heer zamelt handgel in voor Haïti


Sander de Heer is in zijn ochtendshow 'De Heer Ontwaakt' op Radio 2 een actie gestart voor Haïti. De presentator wil zoveel mogelijk handgel inzamelen, die is overgebleven van de Mexicaanse griep. Door de cholera is in Haïti veel behoefte aan hygiëne. De handgel kan daarvoor een tijdelijke oplossing bieden.

"Haïti blijft niks bespaard. Na de verwoestende aardbeving van vorig jaar, wordt de bevolking nu geteisterd door een cholera epidemie waaraan al zo'n tweeduizend mensen zijn gestorven. Er wordt gesproken over 200.000 zieken in de komende drie maanden als de cholera zich verder verspreidt", vertelt Sander de Heer.

"Beschermen tegen cholera doe je door je handen goed te wassen met schoon water en zeep, maar daar is een gebrek aan en met de handgel bieden wij een mooie noodoplossing. Veel bedrijven hebben vorig jaar flessen handgel ingeslagen voor de Mexicaanse griepbestrijding. Veel van die flessen zijn misschien niet gebruikt en kunnen van nut zijn in Haïti. Dus kom maar op met die handgel!"

Artsen zonder Grenzen gaat er voor zorgen dat de handgel in Haïti wordt verspreid.
Foto: Hans Peter van Velthoven