Home Landelijke radio Met het Oog op Morgen sluit avond af met gedichten

Met het Oog op Morgen sluit avond af met gedichten


Met het Oog op Morgen sluit vanaf vanavond tot en met 23 januari iedere dag de uitzending af met een gedicht. Dit wordt gedaan inverband met de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd die deze maand wordt gehouden. John Jansen van Galen koos zijn 20 favoriete gedichten uit onder de inzenders en die worden iedere avond gelezen.

De Turing Nationale Gedichtenwedstrijd wordt voor de derde keer op rij georganiseerd door De Poëzieclub en de Turing Foundation. Doel van de wedstrijd is om meer mensen enthousiast te maken voor het lezen van poëzie. De eerste Dichter des Vaderlands, Gerrit Komrij, richtte deze club in 2001 op. Het idee achter deze wedstrijd is dat Nederlanders, en sinds dit jaar ook Vlamingen, één of meerdere gedichten kunnen insturen. Een jury beoordeelt de gedichten zonder in eerste instantie de afzender te kennen. Uiteindelijk wint één gedicht de hoofdprijs van 10.000 euro.

‘Oog’-presentator John Jansen van Galen sluit al sinds jaar en dag ‘zijn’ vaste zondagavond af met een gedicht. Vandaar ook dat hij uit de longlist van 100 gedichten er twintig zelf uitkoos. Deze worden wisselend voorgelezen door drie juryleden van de Nationale Gedichtenwedstrijd Ramsey Nasr, Ellen Deckwitz en Mauro Pawlowski en door Rob Schouten van het poëzietijdschrift Awater.

Vorig artikelNieuwe zendmast in Hoogersmilde wordt hoger dan oude mast
Volgend artikelLeidse winkeliers: nog jaren profijt van 3FM Serious Request