Home Landelijke radio Media herdenken massaal op 11 september

Media herdenken massaal op 11 september

Het Nederlandse publiek wordt op woensdag 11 september bedolven onder documentaires en live-reportages over de terroristische aanslagen in de Verenigde Staten en de periode van rouw daarna. Vrijwel alle zenders herdenken de ramp die bijna 3000 levens eiste.

Radio 1 belicht in een achttien uur durende marathonuitzending alle kanten van de gevolgen van 11 september. De uitzending begint om 06.00 uur. Tussen 09.00 en 12.00 uur praat Clairy Polak met onder anderen Rudi Dekker, de eigenaar van de vliegschool in Florida waar twee kapers hun vliegles volgden.

Vanaf 14.00 uur vervolgt de uitzending live vanuit een tijdelijk onderkomen in New York. Ook hier komen verschillende gasten aan het woord, waaronder Nederlandse ooggetuigen van de ramp en de minister van Buitenlandse Zaken, De Hoop Scheffer.

Op radio 3FM zijn de hele dag mensen uit de media en uit de politiek te horen. Zij vertellen over de plek waar ze vorige week waren en hoe ze de dag ervaren hebben. Daarnaast is verslaggever Mattijs van de Wiel in New York om verslag te doen van de herdenking. Op de dagen voor 11 september zal het 3FM nieuws ook al aandacht besteden aan 11 september.

Radio 192 zal de vier uur durende special rond New York, naar aanleiding van de aanslagen, opnieuw uitzenden woensdag. Dit ter nagedachtenis aan de dramatische feiten van precies een jaar geleden. In het programma wordt de geschiedenis van de stad New York verteld, en je hoort veel muziek waarin The Big Apple bezongen wordt. De vormgeving van het programma bestaat uit jingles van diverse New Yorkse radiostations.

Tevens hoor je het interview dat vorig jaar met één van Amerika’s populairste DJ’s: Dan Ingram gemaakt is. Deze legendarische radiomaker is inmiddels ruim 40 jaar actief als DJ. Momenteel is Ingram werkzaam bij WCBSFM, het best beluisterde oldies station in New York. (laatste update 18:12 uur)