Home Landelijke radio Radionieuws van maandag 9 september

Radionieuws van maandag 9 september

Nieuwe studio voor de SLOG

Burgemeester M. Meijer van de gemeente Geertruidenberg heeft zaterdag door op de knop van een minidisc te drukken de nieuwe radiostudio van de Stichting Lokale Omroep Geertruidenberg (SLOG) in gebruik gesteld. De nieuwe studio wordt vooral in de weekeinden voor uitzendingen gebruikt. Op de overige dagen komen de programma’s van SLOG-FM vanuit de tweede studio, beter bekend als radio Tornado.

Vroege vrouwen bij Radio M

Radio M zendt een nieuw programma uit vanaf zaterdag 14 september. Het programma met de titel “Vroege Vrouwen” is elke zaterdagochtend tussen 8.00 en 12.00 uur te horen. Agendatips met Meta de Vries, ontbijten bij een bekende Midden Nederlander thuis, telefonische oproepen van luisteraars en live-verslag van evenementen in de regio: dat zijn de belangrijkste ingrediënten van het nieuwe Radio M-programma.

Aan het programma werken uitsluitend vrouwen mee.“Dat is eigenlijk puur toeval”, aldus presentatrice Conny Kraaijeveld. “Bij agendatips denk je automatisch aan Meta de Vries. Als je haar over een evenement hoort vertellen, word je bijna gedwongen om er ook naar toe te gaan. Meta woont hier in de regio en was onmiddellijk bereid om haar medewerking te verlenen.

Cliff 10-Daagse bij 192

De komende dagen staat Cliff Richard centraal bij de Cliff 10-daagse die vandaag van start is gegaan bij Radio 192. Cliff Richard is de enige artiest die in de jaren ’50, ’60, ’70, ’80, ’90 en nu hits heeft gehad en hiervoor een vermelding heeft gekregen in het Guinness Book of Records. Met een carrière van 44 jaar en een platenverkoop van meer dan 250 miljoen is Cliff één van de grootste artiesten aller tijden.

Exclusief bij Radio 192 zal er een uitgebreid interview te horen zijn dat 192-popjournalist Peter Schavemaker met Sir Cliff heeft gehad. Het is overigens bijzonder, want Schavemaker heeft voor de tweede keer in één jaar een gesprek met het muzikale icoon. In november 2001 sprak de verslaggever in Amsterdam al met Richard o.a. over het verschijnen van zijn 64ste album “Wanted”.

Rvbracht haalt oude herinneringen op

Op ons radioforum heeft member rvbracht het idee gekregen om kranten artikelen die hij heeft bewaart in de piraten jaren, online te zetten. Het gevolg is een mooie verzameling van artikelen vanaf 1982 tot 1993 uit de goude Gelderse piratentijd dit te vinden is op zijn site. Een must voor de echte freak. Overgens heeft Roger niet alleen articelen bewaart maar ook fragmenten uit die tijd. Die zijn binnenkort weer te horen op radfreak radio.