Home Landelijke radio Medewerkers NMO zijn geruzie bij moslimomroepen beu

Medewerkers NMO zijn geruzie bij moslimomroepen beu

Als het aan de medewerkers van de Nederlandse Moslim Omroep (NMO) ligt, worden de huidige leden van de Stichting Verzorging Islamitische Zendtijd (SVIZ) afgezet. De SVIZ is verantwoordelijk voor de verdeling van het geld en de zendtijd die toekomen aan NMO en NIO. In een manifest laat het personeel van de NMO weten het geruzie in de SVIZ zat te zijn.

"De tumultueuze ontwikkelingen van de laatste tijd laten zien dat het merendeel van de bestuurders van de moslimomroepen niet in staat is om het algemeen belang te laten prevaleren", schrijft het personeel in het manifest op de website van de NMO. "Om dit patroon te doorbreken vinden wij dat nieuwe bestuursleden voortaan geselecteerd moeten worden op basis van aantoonbare brede bestuurlijke ervaring en professionaliteit." De NMO’ers willen dat er onafhankelijke bestuursleden komen die verschillende doelgroepen vertegenwoordigen, en niet alléén de moskeeën zoals nu.

Eind juni dreigde minister Plasterk "de stekker uit de omroepen te trekken" als het niet binnen zes weken gedaan is met de aanhoudende ruzies tussen de moslimomroepen NMO en NIO.