Mattie Valk en Marieke Elsinga blijven de komende jaren te horen op Qmusic. Het ochtendduo tekent voor drie jaar bij, tot 2023. Ook blijft de ochtendshow definitief tot 10:00 uur te horen.

Programmadirecteur Dave Minneboo: “Met Mattie en Marieke hebben we een supersterk duo in de ochtend. De chemie tussen de twee en de rest van het team spat ervan af. Luisteraars weten de ochtendshow ook te waarderen, want er worden keer op keer records gevestigd. We zijn dan ook heel trots dat Mattie en Marieke de komende jaren elke werkdag te horen blijven op Qmusic.”

Tot 10:00 uur

Sinds de coronacrisis is de ochtendshow met een uur verlengd tot 10:00 uur. Volgens Qmusic is dit de luisteraars en het duo goed bevallen, dat hier in het nieuwe radioseizoen mee doorgegaan wordt. ‘Het Foute Uur’ schuift een uur op en wordt gepresenteerd door Menno Barreveld.

Mattie Valk: “Met Marieke kan ik lezen en schrijven. Omdat we twee totaal verschillende personen zijn die wel op een zelfde manier in het leven staan, ga ik elke dag met veel plezier naar mijn werk. En daarom plakken we ook met veel plezier nog een uur aan de ochtendshow vast.”

Marieke Elsinga: “Ik zeg vaak dat ik ’s ochtends vroeg, wanneer ik na de show de studio uit loop, al meer gelachen heb dan de meeste mensen op een hele dag. Voor mij vat dat precies samen waarom ik dit de komende jaren wil blijven doen met dit fantastische team.”

Groei ochtendshow

De ochtendshow met Mattie en Marieke is sinds de start in september 2018 aan het groeien. De zender laat weten dat de ochtendshow al 22 aaneengesloten maanden groei noteert ten opzichte van het jaar ervoor. Afgelopen meetperiode werd met een marktaandeel van 18% ook nog eens het hoogte marktaandeel ooit behaald voor dit tijdvak op Qmusic.

Foto: Qmusic