Het initiatief van Sander Hoogendoorn om met 183 Europese radiostations gelijktijdig You’ll Never Walk Alone te draaien, is genomineerd voor de The Coronavirus Radio Ideas Award: een eenmalige internationale radioprijs die in het leven geroepen is vanwege de coronacrisis. De actie van NPO 3FM om mensen samen te brengen tijdens de pandemie is genomineerd in de categorie Best Mega Promotion.

De 3FM-dj bedacht het idee tijdens zijn ochtendshow. Het begon klein door alle ochtendshows in Nederland op te roepen gelijktijdig het nummer ‘You’ll Never Walk Alone’ van Gary & The Pacemakers te draaien. Al snel bleek dat niet alleen de radiozenders in Nederland gehoor wilden geven aan de sympathieke actie: in totaal draaiden meer dan 180 radiostations in heel Europa op vrijdag 20 maart om 08.45 uur het nummer.

Sander Hoogendoorn: “Ik vind ‘t keihard dat we met Sanders Vriendenteam heel Europa met elkaar in verbinding hebben gebracht! En het laat zien dat radio anno 2020 nog steeds springlevend is, hoera!”

Stemmen

Stemmen kan tot en met maandag 7 september via deze link. Andere genomineerden in de categorie Best Mega Promotion zijn ‘Times Like These’ van het Engelse radiostation BBC Radio 1, ‘Nightly Cheers for Essential Workers’ van Power 96.1 uit Atlanta, Amerika en ‘Everyday Heroes Light Show’ van het New Yorkse radiostation Z100. De uitreiking van the Coronavirus Radio Ideas Award is op 14 december tijdens de Radiodays Europe conferentie in Lissabon.

Foto: NPO 3FM | Tom van Huisstede

Vorig artikelCoen Swijnenberg weer volledig terug op Radio 538 na burn-out
Volgend artikelMattie & Marieke nog drie jaar bij Qmusic