Home Landelijke radio Matijn Nijhuis loopt eigen vierdaagse uit

Matijn Nijhuis loopt eigen vierdaagse uit

RTV Oost-presentator Matijn Nijhuis heeft de afgelopen vier dagen op eigen houtje een vierdaagse door Overijssel gelopen. De oud-nieuwslezer van de NOS heeft jarenlang mank gelopen en kan nu door een injectie in zijn kuit toch normaal lopen. Hij besloot daarop de Nijmeegse Vierdaagse te gaan lopen. Maar de organisatie weigerde hem kilometers in mindering te geven (30 in plaats van minimaal 40). Hierop besloot Nijhuis zijn eigen vierdaagse uit te zetten.

De eerste loopdag door Noordoost-Twente verliep goed. De tweede dag ging het duidelijk minder. “Het gaat ruk, ik kon na 21 kilometer al niet meer, ik maakte op het laatst stapjes van 30 centimer, ik moest onderweg twee keer bijna overgeven van de pijn en de moeheid, ik werd gek van de megablaar op m’n litteken en van de kramp die na twee uur nog niet weg was en nu wil ik huilen, ook van trots”, zo schreef Nijhuis achteraf op zijn website. “Ik ga m’n uiterste best doen om morgen weer 30 kilometer te lopen. Maar ik denk dat ik dat niet ga redden.”

De derde dag moest Matijn na 21,5 kilometer opgeven. “Na vijf kilometer kreeg ik kramp in m’n rechterbeen en die ging niet meer weg. Een paar kilometer later begon m’n linkerscheenbeen te steken. Zo’n twee uur heb ik het daarna nog volgehouden. En toen deed het zo’n pijn dat ik ging zwabberen. Om te voorkomen dat ik zou vallen heb ik me na in totaal 21,5 kilometer in de berm laten vallen. Daarna lukte het niet meer om te lopen.”

Uiteindelijk liep de presentator gisteren de laatste etappe en werd hij bij de finish in Almelo opgewacht door loco-burgemeester Kuik, vrienden, bekenden, luisteraars en andere belangstellenden.

Matijn Nijhuis liep ook voor een goed doel: het Liliane Fonds. Uiteindelijk heeft hij ruim 2000 euro opgehaald met zijn actie.