Matijn Nijhuis is een paar jaar geleden gevraagd om voice-over te worden van het nieuwe RTL-programma van Twan Huys. Dat zegt de nieuwslezer van NPO Radio 2 in de podcast ’30 Minuten Rauw’ van Ruud de Wild. “Er werd gezegd: je hoeft maar een paar uur te werken. Dan ben je de vaste stem en dan mag je nog andere leuke dingen uitzoeken, want Twan wil dat je dat gaat doen. Toen zei ik ‘dat kan niet, want ik zit bij de NOS’.”

Bij RTL dacht men dat Matijn hard to get speelde. “Maar ik wilde gewoon niet. Dan word je gebeld, krijg je een charmeoffensief. Dan komt de baas en een nog grotere baas, en dan word je door de loonadministratie gebeld met ‘nou, het is geregeld hoor. We doen je nog een paar honderd euro extra en dan kom je wel bij ons werken’.”

“Maar ik wilde echt niet. Het is heel vleiend, want je hoeft nog maar drie uur te werken waar ik er nu acht werk. Maar dan heb ik geen collega’s meer en mag ik niet ieder half uur nieuwslezen. Dat is niet leuk, dus ik ben heel blij dat ik dat niet gedaan heb.”

Foto: RadioFreak