Home Landelijke radio Martijn La Grouw verlaat SLAM!

Martijn La Grouw verlaat SLAM!

Martijn La Grouw stopt bij SLAM!. Op vrijdag 6 oktober maakt hij zijn laatste programma op de jongerenzender. La Grouw gaat voor minimaal zes maanden op reis en wil zich daarna op andere werkzaamheden richten, zo meldt hij op Facebook.

La Grouw presenteert sinds het najaar van 2015 de middagshow op SLAM!. Na de verkoop van de jongerenzender aan RadioCorp kreeg La Grouw er ook enige tijd de functie van Station Manager bij. Over het stoppen met de middagshow zegt La Grouw: “Deze beslissing was niet makkelijk, maar na wikken, wegen, plussen, minnen en hardop dromen met het thuisfront heb ik besloten om toch te gaan.”

Hij vervolgt: “Is de liefde voor SLAM! over? Nee. Is de liefde voor radio over? Zéker niet. Sterker nog, ik ben blij dat ik nog altijd merk dat die liefdes van beide kanten komen. Maar soms moet je eens iets buiten je comfortzone gaan doen. En ik heb de onbeschrijfelijke luxe dat ik me dat dankzij de radio ook kan permitteren. Da’s pure winst.”

Stoppen op hoogtepunt

La Grouw zegt te stoppen op een hoogtepunt. “Ik heb misschien wel mijn meest indrukwekkende jaar bij SLAM! en Radiocorp Naarden achter de rug. En stoppen op een hoogtepunt is altijd beter dan stoppen wanneer iemand tegen je zegt dat het beter is om te doen.” La Grouw gaat met zijn vriendin voor minimaal zes maanden op reis, zo trekt het stel onder meer door Guatemala.

Door de jaren heen heeft La Grouw diverse programma’s op SLAM! gepresenteerd. Zo kreeg de dj in 2006 een eigen programma op zondagavond en was hij later door de weeks te horen met het programma ‘The Beat Goes On’. Tussendoor maakte La Grouw uitstapjes naar X-FM en 100% NL.

Toekomst

La Grouw zegt nog geen idee te hebben wat hij na zijn lange reis gaat doen. “Stiekem denk ik daarover na, maar ook weer niet teveel. Ik doe gewoon en dan zien we het wel.” Wie de middagshow op SLAM! overneemt, is nog niet duidelijk.

Foto: Kim Hanskamp