Marieke Elsinga zou zichzelf niet de beste vrouwelijke radiopresentator noemen. “Ik vind dat ik heus goed ben in m’n werk, maar ik ben niet de beste radiovrouw van Nederland”, zegt de Qmusic-dj in de podcast ’30 Minuten Rauw’ van Ruud de Wild. “Ik zou mezelf tot de top vijf rekenen, maar ik zou ook niet weten welke vier andere ik erin moeten zitten.”

Marieke presenteert samen met Mattie Valk de populaire ochtendshow op Qmusic. “Ik denk dat de lat waaraan ik mezelf toets en dus ook anderen zal toetsen, die ligt zodanig, dat ik mijzelf niet op de eerste plek kan plaatsen.” Marieke benadrukt ook dat ze niet zelf achter het mengpaneel (“de knoppen”) zit. “Dat vind ik een belangrijk onderdeel van radio maken. Voor mij is dat een eis, die mij van de nummer één plek afhoudt.”

Stoppen met ochtendshow

Aan stoppen met de ochtendshow moet Marieke nog niet denken. “Als jonge ouder ben je moe en als ochtendshow-dj ben je moe. Ik kan die twee bijna tegen elkaar wegstrepen”, zegt ze. “Voor mij zou een reden zijn om te stoppen met de ochtendshow, omdat ik op een gegeven moment zin zou hebben om weer m’n horizon te verbreden. Misschien meer tijd te hebben voor meer verschillende soorten televisieprogramma’s.”

Televisie noemt Marieke haar oude liefde. “En radio is mijn fantastische minnaar. Wat heb ik daar al lang lekkere seks mee. Niet met Mattie, maar wel met de minnaar radio.”

Foto: Ben Verveld