Home Landelijke radio Qmusic bevestigt: Mattie Valk heeft bijgetekend, Wietze vertrekt

Qmusic bevestigt: Mattie Valk heeft bijgetekend, Wietze vertrekt

Mattie Valk

Mattie Valk blijft de komende jaren te horen op Qmusic. Dat heeft de zender bevestigd. Vanmiddag kwamen er al berichten naar buiten dat Mattie zonder collega Wietze de Jager zijn contract verlengd had.

“De afgelopen maanden hebben we veel gesproken met zowel Mattie als Wietze”, zegt Iwan Reuvekamp, Programma Directeur van Qmusic. Heel graag zouden we met beide dj’s verder willen gaan, ik ben dan ook verbaasd over de recente berichtgeving. De deur bij Qmusic heeft altijd voor Wietze open gestaan.”

Wietze de Jager

Volgens de Telegraaf zou Wietze alleen lang niet zoveel gaan verdienen als Mattie en zou zijn rol steeds kleiner worden. “Tot hij alleen nog de files mocht voorlezen en uit zichzelf zou vertrekken”, zegt een insider tegen de krant.

Wietze zou intern z’n onvrede hebben geuit over het feit dat Mattie zonder zijn medeweten een nieuw contract heeft getekend. De beide dj’s zouden met hun ochtendshow ‘Mattie & Wietze’ in onderhandeling zijn met Sky Radio. In RTL Boulevard zei 538-dj Frank Dane dat bij Talpa Radio de deur openstaat voor De Jager om een programma te maken.

De NOS meldt dat er niet meer met Wietze wordt onderhandeld.

Mattie Valk

Mattie Valk zal morgenochtend tijdens de ochtendshow een reactie geven op de situatie. Hij presenteert het programma alleen. Wietze is altijd vrij op vrijdag, sinds de geboorte van zijn dochter.

Foto: RVDA