Home Landelijke radio Marcel Gelauff nieuwe hoofdredacteur NOS

Marcel Gelauff nieuwe hoofdredacteur NOS

Marcel Gelauff wordt de nieuwe hoofdredacteur van de NOS Nieuws. Hij volgt per 1 juli Hans Laroes op die vertrekt bij de NOS. Gelauff was de afgelopen jaren al plaatsvervangend hoofdredacteur bij de omroep.

De 53-jarige Gelauff begon zijn carrière in 1980 bij de Leidse Courant, waar hij binnen vijf jaar plaatsvervangend chef redacteur werd. Daarna werkte hij bij De Gooi- en Eemlander als chef Nieuwsdienst. Na zijn krantenperiode stapte hij in 1992 over naar RTL Nieuws. Daar bekleedde hij diverse journalistieke functies, waaronder eindredacteur RTL Nieuws en chef parlementaire redactie. Sinds 2003 werkt Gelauff werkt bij de NOS.

"Ik ben ongelooflijk vereerd en blij dat ik de komende jaren leiding mag geven aan NOS Nieuws. We leven in een journalistiek uitdagende tijd, waarin de digitale revolutie het mediagebruik razendsnel doet veranderen. Daarop vanuit onze publieke taak journalistiek inspelen en meeveranderen is geweldig om te doen. Tegelijkertijd staat de meest crossmediale nieuwsorganisatie van Nederland een zeer zware tijd te wachten door de enorme bezuinigingen die op de publieke omroep afkomen. Ik zie het vooral als mijn taak om de journalistieke kracht en waarden van NOS Nieuws ook in die moeilijke tijd te blijven vernieuwen. En om te strijden voor het behoud van NOS Nieuws als een van de belangrijkste poten waar de Nederlandse publiek omroep op steunt", aldus Gelauff.

Jan de Jong, algemeen directeur NOS: "Met de benoeming van Marcel Gelauff  tot hoofdredacteur ben ik blij. De selectiecommissie heeft de afgelopen maanden intensieve gesprekken gevoerd en is tot een unaniem besluit gekomen. Marcel is een echte journalist. In hart en nieren. En dat al bijna 30 jaar lang. Ik heb de overtuiging dat NOS Nieuws onder zijn leiding zich nog verder kan ontwikkelen. Hij beschikt over bewezen management kwaliteiten. Marcel durft moeilijke beslissingen te nemen. Dat is des te meer nodig in een tijd dat de NOS, en dus ook de afdeling nieuws, zware bezuinigen boven het hoofd hangen."
Foto: NOS