Home Landelijke radio Magic FM vanaf 1 januari in de CRN

Magic FM vanaf 1 januari in de CRN

Magic FM treedt vanaf 1 januari 2005 toe aan de CRN. Hiermee is Magic FM het vierde station binnen de CRN in het gebied Amsterdam, IJmuiden en Alkmaar. Andere CRN-stations in die regio zijn Wild FM, Fresh FM en CITY FM.

Magic FM richt zich met het format “nonstop rythmic pop” voornamelijk op vrouwen in de leeftsijdsgroep van 20 tot en met 34 jaar. CRN is de verkoopmaatschappij van verschillende regionale commerciële radiostations.

Jan Lagrouw, algemeen directeur CRN: “We zijn in 2003 goed uit de FM-verdeling gekomen, alleen de techniek zat onze zenders begin van dit jaar erg tegen. Nu we de zaken op orde hebben zie je de laatste maanden een fors herstel van de luistercijfers. De toevoeging van Magic FM zal ongetwijfeld bijdragen aan een versterking van onze positie in de Randstad en dus ook van ons landelijk marktaandeel”.

In de landelijke rapportage oktober/november van Intomart GFK zag CRN het marktaandeel in de leeftijdsgroep 20 – 34 jaar voor de zevende achtereenvolgende maand stijgen naar 5,9% ten opzichte van 3,3% in dezelfde periode vorig jaar.