Home Landelijke radio Luisteraars kiezen dj’s in het Glazen Huis

Luisteraars kiezen dj’s in het Glazen Huis

Luisteraars kunnen vanaf vandaag bepalen welke drie dj’s zich dit jaar deelnemen aan ‘3FM Serious Request’. Deze drie dj’s zullen zich in de week voor kerst laten opsluiten in een glazen huis op De Neude in Utrecht. Zij zullen niet eten 24 uur per dag betaalde verzoekplaten draaien voor het goede doel: hulpverlening aan slachtoffers van landmijnen en steun aan het voorlichtingsprogramma van het Rode Kruis. De slogan van de actie luidt dit jaar: 30.000.000 landmijnen. Daar kun je niet omheen.

Twee jaar geleden begon 3FM met ‘Serious Request’. Giel Beelen, Claudia de Breij en Wouter van der Goes haalden toen 915.955,- euro op voor de vluchtelingen in Darfur. Vorig jaar betraden Giel Beelen, Gerard Ekdom en Wouter van der Goes het huis en haalden toen € 1.203.549,- op voor ontheemde kinderen in Congo.

De luisteraars kunnen tot vrijdag hun stem uitbrengen via de website van 3FM. In de ‘Coen en Sander Show’ zal vervolgens de uiteindelijk dj-team bekend worden dat dit jaar zes dagen lang wordt opgesloten in een glazen huis op de Neude.