80 procent van de luisteraars van NPO 3FM zit niet te wachten op festivalmuziek op de radio. Dat stelt dj Frank van der Lende tegenover NU.nl. “Natuurlijk probeer ik af en toe een ‘moeilijker’ nummer te draaien, zoals bijvoorbeeld de nieuwe Foals, die echt te gek is. Maar daarna komt dan weer iets als Douwe Bob. Anders haken veel luisteraars gewoon af en dat wil je als zender natuurlijk niet.”

3FM presenteert zich als dé festivalzender van Nederland. Maar veel bands die op de festivals volle terreinen trekken, worden amper op de radiozender gedraaid. “Ik snap dat het bizar lijkt omdat die bands op festivals juist veel fans trekken”, zegt Frank. “Maar op de radio werkt het minder goed. Het is vaak een repeterende sound en dat brengt je in een festivaltent in een flow. Maar als je dan een single zo los op de radio hoort, komt dat veel minder over en kan het zelfs irriteren. Radio is vaak muzikaal behang.”

Michiel Veenstra, voormalig 3FM-dj en tegenwoordig actief bij KINK, snapt die redenatie niet. “De Festivalzender van Nederland draait vooral niet teveel festivalmuziek want dat vinden de luisteraars maar ieuw.” Hij nodigt uit ‘om eens naar KINK te luisteren’.

Foto: Michel Schnater | NPO

Vorig artikelFrank Dane wil geen transfer meer
Volgend artikelKX Radio gaat verder onder de naam NPO KX