Home Landelijke radio Marieke Elsinga, Arman Avsaroglu en Olaf Koens genomineerd voor Philip Bloemendal Prijs...

Marieke Elsinga, Arman Avsaroglu en Olaf Koens genomineerd voor Philip Bloemendal Prijs 2014

Marieke Elsinga (Q-music), Arman Avsaroglu (sportcommentator NOS) en Olaf Koens (correspondent RTL) zijn genomineerd voor de Philip Bloemendal Prijs 2014. De Philip Bloemendal Prijs is een stimuleringsprijs voor jonge talentvolle, journalistieke presentatoren.

Uit 22 aanmeldingen koos de jury unaniem voor deze drie genomineerden. "Opnieuw is de jury enthousiast over het vele, veelzijdige presentatietalent dat Nederland rijk is. De drie genomineerden vormen het topje van een ijsberg. We kozen voor een inventieve dj, een getalenteerde voetbalverslaggever en een betrokken correspondent", aldus de jury.

De jury van de Philip Bloemendal Prijs bestaat uit voorzitter Frits Ritmeester (Frits Spits, Radio 1, Taalstaat), Suzanne Bosman (Radio 1 en EenVandaag), Tim Overdiek (NOS Online), Sofie van den Enk (KRO, 3FM) en Luuk Ikink (RTL Late Night).

De Philip Bloemendal Prijs wordt iedere twee jaar uitgereikt. Effectief en zorgvuldig taalgebruik is een belangrijk criterium om voor de prijs in aanmerking te komen. De winnaar ontvangt een geldprijs van €3.500. Dit geld dient te worden besteed aan een opleiding om verder te groeien in het vakgebied. De prijs is vernoemd naar de in 1999 overleden commentator Philip Bloemendal.

In 2012 won Luuk Ikink de Philip Bloemendal Prijs, in 2010 Ajouad El Miloudi, in 2008 Sofie van Den Enk, 2006 Wouter Zwart, 2004 Lucella Carasso en in 2002 Brecht van Hulten.

De uitreiking van de Philip Bloemendal Prijs is op donderdag 11 december 2014 in Beeld en Geluid in Hilversum. De prijs wordt uitgereikt door de Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes.