Home Landelijke radio Lucas Waagmeester NOS-correspondent in Zuid-Azië

Lucas Waagmeester NOS-correspondent in Zuid-Azië


NOS-correspondent Lucas Waagmeester verhuist per 1 juli naar Zuid-Azië. Momenteel doet hij voor de NOS op radio, tv en internet verslag vanuit zuidelijk Afrika. In zijn nieuwe functie verslaat hij het nieuws vanuit India, Pakistan, Afghanistan en Sri Lanka. Hij volgt Wilma van der Maten op, die al eerder heeft aangegeven haar werk voor de NOS in de zomer van 2011 te beëindigen.

De 32-jarige Waagmeester werkt sinds 2004 voor de NOS. Hij begon als buitenlandredacteur en in oktober 2009 startte hij als correspondent in Johannesburg. Waagmeester wisselt nu van plek, omdat de regio Zuid-Azië altijd al zijn journalistieke belangstelling heeft gehad. Het is nog niet bekend vanuit welke woon-/werkplaats Waagmeester zal gaan opereren. 

"Drie grote pijlers die voor een journalist spannend zijn, economie, politiek en religie, komen in Zuid-Azië samen – het gebied is op al die terreinen relevant. Ik hoop er vooral verhalende radio en televisie te gaan maken. En daarnaast natuurlijk verhalen voor internet, waardoor een goed beeld ontstaat van wat er in die regio allemaal speelt", zegt Lucas Waagmeester.

De NOS heeft nog niett bekend gemaakt over de opvolging van Lucas Waagmeester als correspondent in zuidelijk Afrika.
Foto: Leendert Jansen / NOS