Home Landelijke radio Lokale omroepen verslaan Truckrun, maar niet via evenementenzender

Lokale omroepen verslaan Truckrun, maar niet via evenementenzender

Vier lokale omroepen doen morgen gezamenlijk verslag van de “truckrun”. Dit evenement wordt voor de tiende keer gehouden en is bedoeld om gehandicapte mensen mee te laten rijden met zo’n 150 vrachtwagens. Die gaan dan in optocht van circa 6 km door de dorpen in de Krimpener- en Lopikerwaard.

Het was de bedoeling dat de Truckrun via een evenementenzender zou worden uitgezonden, maar door de traagheid van de divisie Telecom van de inspectie verkeer en waterstaat is dit niet meer mogelijk.

Broadcast Partners liet weten dat er 2 frequenties vrij waren die het gebied (Rotterdam – Utrecht) bedekten. Maar bij navraag bij de Nozema, waar de zender gehuurd zou worden, bleek dat die frequenties niet weggegeven mogen worden om juridische redenen. Er bleek dus geen frequentie vrij te zijn.

Nu zullen de 4 lokale omroepen zaterdag tussen 7 uur en 18 uur gewoon het signaal op hun eigen frequenties door prikken. Dat is Radio9 op 95.5, Radio Stad Montfoort op 106.8, Radio Centraal op 106.6 en Radio Zilverstad op 105.9.