Home Landelijke radio Lokale Omroep Zwolle werkt aan doorstart

Lokale Omroep Zwolle werkt aan doorstart

De Lokale Omroep Zwolle (LOZ) werkt aan een doorstart. Het oude bestuur van de omroep Als (tijdelijk) voorzitter heeft het oude bestuur, voor zijn aftreden, Simone Chapel benoemd. Chapel gaat, naar het er nu uitziet, namens de LOZ een akkoord aanbieden in het faillissement. Voordat dat akkoord kan worden ingediend moet er eerst een deal kunnen worden gesloten met de grote schuldeisers.

De failliete Stichting Lokale Omroep Zwolle ging op 31 maart failliet en liet een schuldenlast van een kleine 78.000 euro na. Grootste schuldeiser is de Rabobank die nog ruim 39.500 euro tegoed heeft van de omroep.

Komt de omroep eruit, dan kan er een akkoord komen. Als dat zo is wordt de LOZ niet ontbonden en blijft de uitzendlicentie behouden. Komt het akkoord er niet, dan is dat het einde voor de LOZ.

Inmiddels is ook de Stichting Zwolse Omroep Organisatie (ZOO) opgericht door de LOZ. Als de LOZ niet liquideert als gevolg van het faillissement zal de LOZ  zichzelf opheffen om sowieso als ZOO door te gaan.