Home Landelijke radio Lokale omroep Zwolle is failliet

Lokale omroep Zwolle is failliet

De lokale omroep Zwolle is omgevallen. De rechtbank heeft de omroepstichting afgelopen dinsdag failliet verklaard. Gisteren is de radiostudio aan de Faradaystraat gesloten op last van de curator. De televisie- en internetpoot van Omroep Zwolle lagen al langer stil.

Curator van de omroep is J. Witteveen. Hij geeft maandag een toelichting. De televisietak, gevestigd in het bedrijfspand van Remote IT-directeur en aftredend omroepvoorzitter Rob Hulsebos, lag al enkele weken stil nadat de betaalde medewerkers zich massaal ziek hadden gemeld uit onvrede met het bestuursbeleid. De kabelkrant en de radio-uitzendingen gingen gewoon door vanuit de Faradaystraat. De eigenaar van dat pand heeft nog vele maanden huurpenningen tegoed. Hij heeft gisteren echter de sloten van het pand vervangen waardoor de radio-uitzendingen uit de lucht gingen en de kabelkrant enkel nog een blauw scherm vertoont.

Inmiddels wordt er achter de schermen door de vele tientallen omroepvrijwilligers druk gesproken over de mogelijkheden voor een doorstart. Een groot deel van de vrijwilligers van de Lokale Omroep Zwolle gaat voor een nieuwe omroep. Een team onder leiding van adviseur Frits Smit dient vandaag al een verzoek voor een uitzendlicentie in bij het Commissariaat voor de Media. Smit hoopt dat er binnen enkele weken weer radio-uitzendingen, een kabelkrant en een website gemaakt kunnen worden.

"We willen met een schone lei beginnen. Een klein kernteam werkt nu aan een plan met financiële onderbouwing."Volgens Smit is financiële steun van de gemeente Zwolle onontbeerlijk.