Home Landelijke radio Verdeling licentie lokale omroep Zwolle binnenkort van start

Verdeling licentie lokale omroep Zwolle binnenkort van start

De licentie voor een lokale omroep in Zwolle wordt weer via de normale procedure verdeeld, zo schrijft De Stentor. Het Commissariaat voor de Media (CvdM) krijgt als alles goed gaat de vergunning binnenkort terug van de curator van de failliete omroep. Volgens het Commissariaat hebben zich al partijen gemeld die de vergunning graag willen bemachtigen.

Afgelopen maanden toonden zo’n vijf partijen belangstelling voor een doorstart van de oude omroep. De poging van de groep omroepvrijwilligers van de failliete omroep bleek uiteindelijk het meest serieus maar mislukte. Het bod dat bij de schuldeisers werd neergelegd werd afgewezen.

De gemeente wilde als schuldeiser wel afzien van de claims op de omroep indien de andere schuldeisers dat ook zouden doen. Onder meer uitkeringsinstantie UWV, Rabobank en Stibbe ging hier echter niet mee akkoord.

De hele procedure rondom de verdeling van de licentie begint daarom helemaal overnieuw. De gemeente Zwolle heeft in eerste instantie voorkeur voor een partij die radio en een kabelkrant maakt. Televisie zou er wellicht in een later stadium bij kunnen komen.