Home Landelijke radio Omroep Zwolle laat flinke schuld na

Omroep Zwolle laat flinke schuld na

De failliete Stichting Lokale Omroep Zwolle laat een schuldenlast van een kleine 78.000 euro na. Grootste schuldeiser is de Rabobank die nog ruim 39.500 euro tegoed heeft van de omroep. Dat blijkt uit het eerste faillissementsverslag van curator J. Witteveen. Naast de bank zijn Landstede (een lening van 14.250 euro) en huurbaas Stibbe Zwolle Holding BV met ruim 11.000 euro de voornaamste schuldeisers.  Ook het Commissariaat voor de Media wil nog 4.400 euro zien. De Belastingdienst heeft met een vordering van 5000 euro overigens voorrang.

De omroep werd 31 maart failliet verklaard. Het is nog onduidelijk of en zo ja hoe er een nieuwe lokale omroep komt. Er wordt door vele tientallen omroepvrijwilligers wel druk gesproken over de mogelijkheden voor een doorstart. Een groot deel van de vrijwilligers van de Lokale Omroep Zwolle gaat voor een nieuwe omroep.

Opmerkelijk detail: in het verslag van de curator noemen oud-bestuurders Hulsebos en De Vries de kwaliteit van het werk van de werknemers als oorzaak voor het faillissement.