Home Landelijke radio Lokale omroep in Rijssen-Holten tien maal sterker

Lokale omroep in Rijssen-Holten tien maal sterker

Het lokale radiostation Radio 350 voor Rijssen – Holten is vanaf eind dit jaar in een veel groter gebied te horen dan nu het geval is. Dat komt omdat het Commissariaat voor de Media heeft besloten voor het station een veel zwaardere zender toe te staan.

Op dit moment moet het lokale station het doen met een zender van 100 watt op de FM-band. Door twee masten te gebruiken is dat net genoeg vermogen om de programma’s hoorbaar te maken in Rijssen-Holten, Nijverdal en een deel van Enter. Maar er zijn ook gebieden, zoals Espelo waar mensen klagen dat de ontvangst slecht is. Daaraan gaat echter met ingang van dit jaar een einde komen. Het vermogen van 1 kilowatt is ruim voldoende om de programma’s zelfs tot in Deventer te kunnen ontvangen.

Wanneer de nieuwe zender komt, en wat de technische ingreep gaat kosten, is nog niet bekend. Een woordvoerder van de omroep houdt er rekening mee dat een en ander zeker niet voor de herfst van dit jaar geregeld zal zijn. Behalve dat er veel meer zendvermogen komt, wordt er ook van frequentie veranderd. De zender zit nu aan de rechterkant van de zenderschaal, op 106,4 Mhz. In de nieuwe situatie verhuist Radio 350 naar de linkerkant en krijgt een plekje in de buurt van de 92 Mhz.