Home Landelijke radio Kort radionieuws van woensdag 22 januari

Kort radionieuws van woensdag 22 januari

Wolter Kroes brengt bezoek aan Radio Flevoland

Wolter Kroes brengt op vrijdag 24 januari tussen 13:30 en 16:00 uur een bezoek aan de studio van Radio Flevoland. Hij is daar te gast bij Henk Samplonius in het Radio Flevoland-programma Henks muziekmarkt.

Wolter Kroes lanceerde onlangs zijn nieuwe album “24 uur per dag” met ondermeer de huidige hitsingel “Kijk door mijn ogen”. In Henks muziekmarkt komt Kroes vertellen over zijn muziek en het toenemende succes.

Eerste kerkuitzending Radio 350

Via de etherfrequentie van de lokale zender Radio 350 is zondag voor het eerst een kerkdienst uitgezonden vanuit de Hervormde Kerk in Holten.

Volgens Radio 350-medewerker J. Koster verliep de uitzending nog niet zoals het hoort. ‘Dat lag aan de reportofoon, de technische installatie in de kerk waar de apparatuur van Radio 350 op aan wordt gesloten. De dienst was wel te volgen, maar er was een licht bromgeluid hoorbaar‘, vertelt de medewerker. De kerkuitzendingen verkeren nu nog in de proeffase, maar over een paar maanden moeten de kinderziektes zijn verdwenen.

Radio 350 stelt op zondagochtend zendtijd beschikbaar aan lokale kerken. Zes kerken hebben aangegeven gebruik te willen maken van de mogelijkheid, terwijl Koster nog met twee kerken in bespreking is.

Verkiezingen op Radio 1

Het Radio 1 Journaal heeft veel aandacht voor de Tweede Kamer verkiezingen. De verkiezingsuitzending komt rechtstreeks vanuit het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag. De centrale presentatie van de verkiezingsavond op Radio 1 is in handen van Rob Trip. Hij wordt daarin bijgestaan door parlementair redacteur Bert van Slooten, die de binnenkomende uitslagen duidt en becommentarieert. De uitslagen zelf, die vanaf 21.00 uur bekend worden na het sluiten van de stembussen, worden verzorgd door de ANP-verkiezingsdienst en het NOS Radionieuws. Gedurende de uitzending zal er frequent worden geschakeld naar de verschillende partijlocaties in het land waar de politieke partijen hun uitslagenavonden houden. Verslaggevers van het Radio 1 Journaal spreken daar met lijsttrekkers en verzamelen reacties op de uitslagen van die avond.

De uitzending eindigt na een slotgesprek met de lijsttrekkers van de grootste politieke partijen.