Home Landelijke radio Radio 350 wil extra geld van de gemeente

Radio 350 wil extra geld van de gemeente

Radio 350 wil graag extra geld van de gemeente Rijssen-Holten voor 2009. Het college van B en W stemt daar niet zomaar mee in. Het college wil eerst een gesprek met het bestuur van de lokale radiozender.

De radiozender wil mobiele opname- en zendapparatuur kopen en de kosten daarvan worden geschat op 19.000 euro. Ook de recente frequentiewijziging kost Radio 350 extra geld. Het antenne- en zendersysteem moest hierdoor worden aangepast en dat kostte ongeveer 6000 euro.

Het bestuur van Radio 350 heeft al enige tijd geleden aangegeven extra geld te willen van de gemeente, maar dat is niet zo eenvoudig. Bij de start van de zender is aangegeven dat de Radio 350 zelf voor de financiering van hun plannen moet zorgen. Bovendien is een groot gedeelte van de inkomsten van Radio 350 al afkomstig van de gemeente. De zender krijgt jaarlijks in totaal 21.900 euro binnen en van dat bedrag is 12.200 euro subsidie van de gemeente.

Het is de gemeente niet duidelijk of deze extra uitgaven onverwacht zijn en daarom meent het college dat ‘nader overleg met het bestuur hierover op zijn plaats is’.