Home Landelijke radio Deventer FM boos over rapport

Deventer FM boos over rapport

De conclusies in het rapport naar de lokale omroep in Deventer noemt Stadsradio Deventer FM teleurstellend. Het bestuur van Stadsradio Deventer FM toont zich kritisch over het omroeprapport: feiten zijn onjuist en gegevens ontbreken. Het onderzoek werd vorig jaar ingesteld door de gemeente na de financiële problemen bij de Deventer Televisie. Voor de politiek opnieuw veel subsidie beschikbaar stelde, wilde ze weten of er wel toekomst is voor de lokale omroep in Deventer. In de praktijk is het zo dat Stichting Lokale Omroep Deventer (SLOD) de zendmachtiging voor Deventer beheert en de gemeentelijke subsidies ontvangt.

Deventer Televisie en Stadsradio Deventer FM verzorgen als productiebedrijven respectievelijk de (lokale) televisie- en radio-uitzendingen. Volgens de onderzoekscommissie zou het verstandig zijn als D-TV en Deventer FM zouden fuseren. Eén directie en één redactie zouden invulling moeten geven aan de lokale uitzendingen op radio en tv. Met name op het gebied van de nieuwsvoorziening zou winst te behalen zijn.

Over die laatste conclusie is Deventer FM boos. Het station wordt neergezet als ‘muziekzender’. “Terwijl uit onderzoek blijkt dat de luisteraar kiest voor Deventer FM vanwege de combinatie van muziek en ruime aandacht voor lokaal nieuws”, reageert Jacob Hut namen het bestuur. Hij wijst op het ontbijtprogramma met actualiteiten en verkeersinformatie, maar ook op de live-verslagen van Eagles-wedstrijden.

“Ons te bestempelen als muziekzender vinden wij een tekortkoming van het totaalbeeld.” Bovendien wordt Hut er moe van dat de radiozender vanuit de discussie over de lokale omroep telkens in één adem wordt genoemd met het verstrekken van subsidies om het hoofd boven water te houden. Deventer FM is in staat de eigen broek op te houden. [Stentor]