Home Landelijke radio Kort radionieuws van zaterdag 7 december

Kort radionieuws van zaterdag 7 december

Sponsors voetbalclub boos op radioverslaggever
De Sponsorgroep GVVV Veenendaal (SGV) is boos over wat zij noemt ‘de insinuerende vraagstelling’ van verslaggever Wim van der Gaag van Radio M tijdens het interview met GVVV-trainer Arie Schans van afgelopen zaterdag.Van der Gaag suggereerde dat er door de matige resultaten vanuit bestuur en sponsors druk op Schans’ positie zou zijn en vroeg zich af of het niet beter was als Schans alleen technisch directeur zou blijven en dat een ander trainer/coach zou worden.

SGV-voorzitter Jan van Hunnik is geïrriteerd door de vraagstelling van Van der Gaag. “Hij deed het voorkomen alsof onze sponsorgroep een kritische houding ten opzichte van Schans heeft ingenomen. Niets is minder waar. Over de positie van Schans is bij ons nog met geen woord gerept. Daar is ook geen reden voor. Schans doet goed werk, de sponsors hebben alle vertrouwen in hem.”

John Driedonks, woordvoerder namens RTV Utrecht waaronder Radio M valt, vindt dat Van der Gaag zijn boekje niet te buiten ging. “Hij heeft juist relevante vragen gesteld. Vragen die een verslaggever moet stellen aan de trainer van een club in degradatienood.”

Radio 350 nog niet de lucht in
Hoewel de radiomakers er zelf helemaal klaar voor zijn, gaat Radio 350, de lokale omroep voor de gemeente Rijssen, nog niet ‘de lucht in’. Door niet werkende antennes is de testperiode vertraagd. De eerste programma’s zijn nu pas in januari officieel te beluisteren.

De omroep gaat wel vanaf volgende week testprogramma’s maken om de 35 vrijwilligers al te laten wennen aan de studio. Er zal op de zender naast veel muziekprogramma’s ook veel aandacht aan de lokale politiek besteed worden.

Radio 9 nu ook de officiële lokale omroep voor IJsselstein
Radio 9 is vanaf nu ook de lokale omroep voor de gemeente IJsselstein. De zender was al lokale omroep voor de gemeente Lopik en krijgt er met het bijvoegen van IJsselstein 12.500 nieuwe kabelaansluitingen bij.

De zender wordt mede gefinancierd door subsidies van zowel de gemeente Lopik als IJsselstein.