Home Landelijke radio Radionieuws van woensdag 30 oktober

Radionieuws van woensdag 30 oktober

LOZ ligt goed in Zwolle
De Lokale Omroep Zwolle (LOZ) wordt door 38 procent van de Zwolse bevolking beluisterd. De lokale kabelkrant van de omroep wordt daarentegen door vijftig procent regelmatig bekeken. Dat blijkt uit een onderzoek dat het communicatiebureau Mild van de Hogeschool Windesheim heeft uitgevoerd in opdracht van de omroep.

Vierhonderd inwoners in Zwolle werden ondervraagd. Dat aantal is volgens het onderzoeksbureau representatief voor de Zwolse bevolking. De uitkomsten tonen aan dat 152, ofwel 38 procent, van de Zwollenaren naar de LOZ luisteren. Ze geven de uitzendingen een 7, maar willen wel meer algemene onderwerpen.

Radio 350 secretaris sust onrust
Secretaris Olav Roeterdink van de lokale omroep Radio 350 benadrukt dat de komst van de lokale omroep niet ten koste zal gaan van de verenigingen die in het Parkgebouw actief zijn. Hij doelt hiermee op de uitspraak van SGP-fractieleider H. Voortman, die vorige week liet weten bang te zijn dat de verenigingen in het gedrang komen door de komst van de lokale omroep.

Om overlast tegen te gaan worden de wanden van de studio geluiddicht gemaakt. ‘Wij mogen geen last hebben van hen en zij mogen ook zeker geen last hebben van ons’, aldus Roeterdink. De omroepmedewerkers krijgen ook een eigen entree. Die komt aan de zijkant van het Parkgebouw. Radio 350 gaat naar alle waarschijnlijkheid in november de lucht in vanuit het Parkgebouw. Aan het einde van deze week beginnen de werkzaamheden aan de studio.