Home Landelijke radio Radio Lelystad kan nieuwe etherfrequentie in december gaan gebruiken

Radio Lelystad kan nieuwe etherfrequentie in december gaan gebruiken

Radio Lelystad neemt op zaterdag 20 december om 12:00 uur haar nieuwe etherfrequentie officieel in gebruik. Dan ruilt de lokale omroep na 16 jaar de 106.9 MHz in voor de veel sterkere frequentie 90.3 MHz. Vanaf dat moment zal Radio Lelystad merkbaar beter te ontvangen zijn op auto-, wekker- en portableradio’s in Lelystad Haven, bij Bataviastad, Lelystad Noord (Karveel, Golfpark, Oostervaart) en op en in de omgeving van Lelystad Airport.

Het was lange tijd onduidelijk wanneer de lokale omroep de nieuwe frequentie in gebruik zou kunnen nemen. Het was de bedoeling om de nieuwe frequentie in het najaar van 2007 al in gebruik te nemen. Doordat Agentschap Telecom, de organisatie die in Nederland gaat over zendfrequenties, meer tijd nodig had om de nieuwe frequentie 90.3 MHz internationaal te coördineren, is het najaar niet gehaald en werd de ingebruikname van de nieuwe frequentie uitgesteld.

Deze coördinatie is op 1 oktober afgerond. Vervolgens kon Radio Lelystad starten met de (technische) voorbereidingen voor de frequentiewissel die inmiddels in volle gang is. De nieuwe zender krijgt een vermogen van 400 Watt. De oude zender had een vermogen van 100 Watt.

Op 20 december neemt de omroep de nieuwe frequentie tijdens een speciaal programma in gebruik.