Home Landelijke radio Llink spant kort geding aan tegen Commissariaat voor de Media

Llink spant kort geding aan tegen Commissariaat voor de Media

De bewindvoerder van Llink, advocaat Paul Schaink, heeft namens de omroep een kort geding aangekondigd tegen het Commissariaat voor de Media en tegen de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Het Commissariaat heeft namelijk de NPO opgedragen de  programmafinanciering van Llink weer stop te zetten. Dit omdat de omroep 25.000 euro heeft uitgegeven aan tv-spotjes voor de ledenwerving. Llink moet per 1 april 150.000 leden hebben.

Volgens Llink zijn de spotjes niet betaald met programmageld, maar uit de ledenbijdragen van de mensen die de afgelopen tijd lid zijn geworden. De datum van het kort geding zitting is nog niet bekend.

Eergisteren legde het Commissariaat de omroep een boete op van ruim een ton. De reden voor de boete is een afspraak met een ledenwerfbedrijf dat een hoge bonus krijgt bij het behalen van 150.000 leden. De omroep moest vorige maand uitstel van betaling aanvragen. Er is een tekort van een miljoen euro.

Het Commissariaat voor de Media is van mening dat Llink in haar huidige financiële situatie niet mag investeren in het werven van leden. De omroep en haar bewindvoerder zien deze investering in de tv-spotjes als noodzakelijk èn verantwoord om de laatste leden binnen te halen en daarmee ook inkomsten te genereren. Paul Schaink, bewindvoerder: "We hebben een stukje van de nieuwe ledenbijdragen gebruikt om leden te werven via tv-spotjes. Niet alleen levert dat Llink veel nieuwe leden op, maar ook inkomsten, die de gemaakte kosten ruim overstijgen. Het zou het onverstandig zijn geweest om deze relatief kleine investering van 25.000 euro niet te doen. Het Commissariaat voor de Media heeft een verkeerde afweging gemaakt. Met de investering is de kans groot dat de omroep kan blijven bestaan, dat er op den duur minder ontslagen vallen en dat de schuldeisers er beter van af komen."