Home Landelijke radio Limburgse editie Q-music van start

Limburgse editie Q-music van start

Q-music is sinds vanochtend in Limburg te ontvangen met een eigen editie van de zender: Q-music Limburg. Het station gaat uitzenden via een vijftal regionale frequenties, waarop tot voorheen Radio NL te horen was. Het grootste deel van de dag zendt Q-music Limburg de landelijke programmering uit. Alleen tussen 9:00 tot 13:00 uur heeft de zender een eigen programmering.

Joep Roelofsen zal die uren voor zijn rekening nemen, hij stopte daarom vorige week met zijn weekendprogramma op de landelijke versie van Q-music. Roelofsen begint om 9:00 uur met een regionale editie van 'Het Foute Uur' en is daarna nog drie uur lang te horen. Om 13:00 uur wordt de landelijke programmering weer opgepakt. 

De zender komt tot stand door een samenwerking tussen het regionale bedrijf Radio Limburg dat de vijf frequenties in handen heeft en Q-music. Hiervoor heeft het Commissariaat voor de Media een maand geleden toestemming gegeven.

Volgens initiatiefnemer Michael Bartelet, die jaren voor Q-music werkte, is de samenwerking bijzonder voor Nederland, maar zeker niet in uniek in de wereld. "In Amerika zijn samenwerkingen tussen landelijke en regionale commerciële partijen heel normaal. Wat wij gaan doen is voor Nederland uniek", zegt hij tegen De Limburger.

En de samenwerking heeft een duidelijke reden: "Landelijke commerciële zenders als Radio 538, Radio Veronica en Sky Radio zijn in het zuiden in de auto nauwelijks te ontvangen. Het is veel mensen een doorn in het oog dat als je in het zuiden onderweg bent en een van deze zenders op wilt zetten de radio begint te sputteren en kraken. De enige Nederlandse popzender die je in de auto in Limburg tot nu toe probleemloos kan ontvangen is 3FM. Daar komt Q-music nu bij."

In het verleden heeft Radio 538 op verschillende manieren geprobeerd uit te zenden in Limburg. Eerst via een AM-frequentie en vervolgens via een lokale zender in België, vlak over de grens bij Maastricht.

Q-music Limburg zendt uit via de volgende frequenties:
Roermond: 96.1 FM
Maastricht: 97.6 FM
Heerlen: 97.7 FM
Sittard: 98.1 FM
Weert: 98.5 FM