Joep Roelofsen stopt na bijna elf jaar met radio maken bij Qmusic. Vanaf januari gaat hij fulltime aan de slag op de muziekredactie van de zender. “Een plek waar ik de komende jaren nog zó ontzettend veel kan leren en waar ik enorm naar uitkijk”, zegt Joep.

De radiomaker begon in mei 2011 in de nacht van Qmusic. In de loop der jaren was hij op verschillende tijdstippen te horen op de zender. Zo maakte hij een programma in de late avond, maar was hij vooral te horen in het weekend. Sinds ruim een jaar maakt hij op zaterdag en zondag tussen 10:00 en 12:00 uur een programma.

‘Jarenlang knokken’

“Het was jarenlang knokken om op de plek te komen waar ik de afgelopen jaren heb mogen zitten”, schrijft Joep op Instagram. “‘Waarom geef je dat dan op?’, hoor ik je denken. Nou, soms moet je keuzes durven maken, ook al lijken die vooral in het begin heel eng. Zolang het gevoel goed zit, moet je vertrouwen hebben dat het goed uitpakt.”

Joep benadrukt dat hij bij Qmusic blijft. “Nu kies ik weer voor zo’n nieuwe uitdaging. Een spannende keuze, ik geef immers de radio op, maar toch wéér overtuigd dat het nu het juiste is om te doen.”

Foto: Qmusic