Home Landelijke radio Lijsttrekkers spelen truth or dare en gaan muzikaal debat aan

Lijsttrekkers spelen truth or dare en gaan muzikaal debat aan

In aanloop van het verkiezingsdebat Jongkies van BNN en Llink op vrijdag 17 november, zendt BNN United vanaf vandaag van 21:00 uur tot 22:00 uur op Radio 1 reportages uit met de verschillende lijsttrekkers. Twee jonge United-verslaggevers spelen met deze politici het spel Truth or Dare.

De politici die het aandurven om dit spel te spelen zijn op donderdag 9 november Alexander Pechtold, vrijdag 10 november Marco Pastors, maandag 13 november Femke Halsema, dinsdag 14 november Maxime Verhagen en donderdag 16 november Wouter Bos. De lijsttrekkers nemen plaats aan de Truth or Dare roulettetafel. Wanneer het balletje op rood komt, dan moet de lijsttrekker een vraag naar waarheid beantwoorden, komt het balletje op zwart dan moet hij/zij een opdracht uitvoeren.

Voorbeelden van vragen zijn: je dochter is ongewenst zwanger en wil een abortus, wat doet u en heeft u wel eens drugs gebruikt? Voorbeelden van opdrachten zijn: neem een trek van joint of imiteer een andere politicus.

Het spel leidt in de reportages tot de volgende uitspraken. Pechtold: “Wat ik adviseer als mijn kind zich wil laten ontmaagden, omdat iedereen uit de klas al ontmaagd is? Mijn advies: ga eens met je moeder praten!” Verhagen gebruikt geen drugs, maar hij weet er wel heel veel van: “Op bananenschillen zitten van die slierten en als je die eruit trekt en droogt, dan kan je daar super high van worden.” De reactie van Bos bij het aanbieden van een joint: “Nee, daar kan ik echt niet aan beginnen. Ik ben namelijk verslavingsgevoelig.”

Caz!-dj Timur daagt lijsttrekkers uit tot een muzikaal debat in zijn programma Timur Open Air . In de aanloop naar de verkiezingen grijpen de lijsttrekkers bijna elke gelegenheid aan om hun partijprogramma te promoten. Dit doen ze met zorgvuldig voorbereide speeches en aansprekende one-liners, maar daar komen ze bij Timur niet mee weg. Hij daagt de lijsttrekkers uit om hun partijprogramma te verwoorden met muziek. Femke Halsema bijt vandaag vanaf 16:00 uur het spits af en zal een poging doen om het programma van Groen Links met een aantal platen neer te zetten.

Naast Femke Halsema hebben meer lijsttrekkers de uitdaging aangenomen. Alexander Pechtold van D66, Mark Rutte van de VVD en Jan Marijnissen van de SP komen binnenkort bij Timur op bezoek.

Vorig artikelWereldomroep 10 jaar actief in Afrika
Volgend artikelLia van Bekhoven stopt als UK-correspondent van NOS Radio