Home Landelijke radio Wereldomroep 10 jaar actief in Afrika

Wereldomroep 10 jaar actief in Afrika

Het ‘Bureau Afrique’ van Radio Nederland Wereldomroep in Benin viert dit jaar zijn 10-jarig bestaan. Daarom organiseert de Wereldomroep op 15 november in Amsterdam een speciale jubileumseminar over de toekomstige ontwikkeling van de media in Afrika.

Met meer dan driehonderd lokale radiostations in meer dan twintig verschillende Afrikaanse landen voorziet het ‘Bureau Afrique’ van de Wereldomroep de bevolking van informatie via Franstalige radioprogramma’s. Zo wil de omroep de positie van de media in Afrika en daarmee het democratiseringsproces verbeteren. Met name Mali, Benin, Burkina-Faso, Niger, Senegal zijn voorbeelden van landen waar de liberalisering van de media het democratiseringsproces daadwerkelijk heeft bevorderd.

Verder stimuleert de Wereldomroep de ontwikkeling van de media door bijvoorbeeld training van programmamakers. En inmiddels heeft de omroep ook een netwerk van Engelstalige radiostations in Afrika opgebouwd voor de distributie van thematische Engelstalige programma’s.

Tijdens de jubileumseminar op 15 november maakt de Wereldomroep de balans op. Aan het woord komen onder andere prof. Mineke Schipper (Hoogleraar Interculturele Literatuurwetenschap aan de Universiteit van Leiden), Mata Maig (directeur van het West-Afrikaanse ‘Democracy Radio Network’ in Senegal) en Bram van Ojik (directeur van het IOB van het ministerie van Buitenlandse Zaken).

Vorig artikelRuud de Wild staakt juridische acties tegen GeenStijl
Volgend artikelLijsttrekkers spelen truth or dare en gaan muzikaal debat aan