Home Landelijke radio Lijsttrekkers op Radio 3FM, Radio 1, Radio M en Radio Drenthe

Lijsttrekkers op Radio 3FM, Radio 1, Radio M en Radio Drenthe

De Tweede Kamerverkiezingen gaan niet ongemerkt voorbij op de verschillende radiozenders. Op dinsdag 7, donderdag 9 en vrijdag 10 november zijn de lijsttrekkers van vier politieke partijen, Bos, Balkenende, Rutte en Marijnissen, te gast bij Radio M Utrecht. De lijsttrekkers worden vergezeld door politieke kopstukken uit de regio. In deze drukke verkiezingstijd maken deze politici tijd vrij om vragen van luisteraars te beantwoorden.

Op dinsdag 7 november zal Wouter Bos samen met Staf Depla van de PvdA van 08:30 tot 10:00 uur te gast zijn in het Radio M Utrecht ochtendprogramma ‘Utrecht is Wakker’. Diezelfde dag is Jan Peter Balkenende samen met Gerda Verburg van het CDA tussen 16:30 en 18:00 uur te gast bij Riks Ozinga in ‘Afslag 93.1’. Op donderdag 9 november van 17:00 tot 18:00 uur ontvangt Riks VVD lijsttrekker Mark Rutte en zijn collega Halbe Zijlstra. SP lijsttrekker Jan Marijnissen komt vrijdag 10 november tussen 17:00 en 18:00 uur met een collega op bezoek.

Op Radio 3FM is er van maandag 13 november tot en met vrijdag 17 november uitgebreid aandacht voor de verkiezingen. Tijdens ‘3FM Serious Politics’ schuiven de lijsttrekkers aan bij de 3FM dj’s. Luisteraars kunnen in die week rechtstreeks vragen stellen aan de politici. Alle interviews komen ook als Serious Politics Podcast beschikbaar. Op de website van de publieke popzender kunnen luisteraars discussiëren over politieke thema’s.

Vrijdagavond 17 november tussen 2000 uur en 22″:00 uur gaan de jongste kandidaten van de verschillende politieke partijen de strijd met elkaar aan in de Jongkies-boksring op Radio 1. Ze bevechten elkaar met argumenten in het verkiezingsdebat van BNN en LLiNK.

Tijdens het debat spelen de kandidaten een quiz om te testen of ze wel midden in de maatschappij staan. De winnaar wordt op de avond van 17 november gekozen door het aanwezige jonge publiek. Jongkies wordt gepresenteerd door Willemijn Veenhoven (BNN United) en Marcel van der Steen (LLinke Soep).

Het Radio 1 Journaal organiseert aanstaande zondag een lijsttrekkersdebat.

Luisteraars van Radio Drenthe kunnen vanaf vrijdag 3 november in gesprek met zes landelijke lijsttrekkers. Gedurende de twee weken voorafgaand aan de tweede kamerverkiezingen houdt de omroep zes keer een zogeheten phone-in, waarin luisteraars vragen kunnen voorleggen aan de lijsttrekkers van CDA, PvdA, VVD, GroenLinks, SP en Christenunie.

Het spits wordt afgebeten door Femke Halsema van GroenLinks; zij is op vrijdag 3 november aanwezig in de studio van Radio Drenthe. Op dinsdag 7 november is het de beurt aan Mark Rutte van de VVD; op woensdag 8 november volgt Jan Marijnissen van de SP en vrijdag 10 november is Wouter Bos van de Partij van de Arbeid te gast.

Dinsdag 14 november meldt Jan Peter Balkenende zich namens het CDA aan de Beilerstraat in Assen en André Rouvoet van de Christenunie sluit de rij op donderdag 16 november.

Vorig artikelSerious TV brengt hoogtepunten van een week 3FM in beeld
Volgend artikelKink FM gaat luisteraar levend begraven