Home Landelijke radio Lijsttrekker Leefbaar Nederland loopt boos weg bij Yorin FM

Lijsttrekker Leefbaar Nederland loopt boos weg bij Yorin FM

Lijsttrekker Haitske van de Linde van Leefbaar Nederland is dinsdag nog voor de uitzending van ‘Jensen in de ochtend’ op Yorin FM kwaad weggelopen uit de studio’s. Van de Linde zou tijdens de uitzending in debat gaan met Femke Halsema en Thom de Graaf, maar bleek tegenover Emile Ratelband en Winny de Jong komen te staan. Dat schoot haar in het verkeerde keelgat.

Volgens van de Linde was haar vooraf gezegd dat Winny de Jong niet zou komen omdat zij de verkiezingsdrempel in een aantal districten niet had gehaald. Eenmaal in de studio kreeg ze te horen dat Thom de Graaf niet kon, maar dat het wachten op Femke Halsema was. Toen de persvoorlichter van haar partij echter met GroenLinks belde bleek Halsema van niets te weten.

“Het debat moest dan, als noodoplossing, maar met De Jong en Ratelband worden gevoerd, werd ons verteld,” aldus van de Linde. Maar toen viel haar oog op het uitzendschema waarop stond dat de gasten Emile Ratelband, Winny de Jong en Haitske van de Linde zouden zijn. “Toen dacht ik, dit is helemaal geen spoedoplossing. Dit is van tevoren gepland en ik word er ingeluisd.”

Yorin FM zegt in een reactie dat het om een misverstand gaat. Volgens een woordvoerder zou Van de Linde helemaal niet met Halsema in debat gaan, die zou een andere keer langskomen. Wel belde Thom de Graaf af. “We hebben haar er echt niet ingeluisd. Op die manier hoeven wij niet te scoren met Jensen als presentator”, aldus Yorin FM.