Home Landelijke radio Tweede Kamerverkiezingen uitgebreid op de radio

Tweede Kamerverkiezingen uitgebreid op de radio


Veel radiostations besteden morgen op hun eigen wijze aandacht aan de Tweede Kamerverkiezingen. We zetten datgene dat de verschillende zenders daarover bekend hebben gemaakt op een rij.

Radio 1 besteedt in alle programma's door de dag heen uiteraard aandacht aan de stembusgang. Om 10:30 uur en 15:00 uur is 'De Stemming van Nederland' te horen. 's Avonds is er vanaf 20:30 uur tot 2:00 uur 's nachts een doorlopende uitzending rond de verkiezingsuitslag.

BNR heeft ´s avonds een special programma met Petra Grijzen met diverse verslaggevers en studiogasten. De uitzending gaat door tot alle stemmen binnen zijn.

Bij Radio 2 ligt de verkiezingsfocus in de ochtend. Sander de Heer presenteert zijn uitzending vanuit Woerden, omdat dat de meest gemiddelde is. Mr. Polska zal op het stembureau op station Woerden als 'Exit Pool' mensen vragen wat ze hebben gestemd, om zo twee uur voor het sluiten van de stembussen al met een eerste exit poll te komen.

Op 3FM doet NOS op 3 de hele dag verslag van de verkiezingen. Verslaggever Martijn van der Zande gaat onder de noemer Roadpotlood het land door en doet verslag in de nieuwsuitzendingen. 's Avonds schuift nieuwslezer Bart Jan Cune regelmatig aan bij 'Met Michiel' en '3VOOR12 Radio' met het laatste nieuws en de uitslagen. Daarnaast zijn er politieke studiogasten en bellers te horen over de uitslagen.

'De Avondploeg' van Slam!FM pakt het iets anders aan de publieke zenders. Er is een discussie tussen rapper Fotosynthese, webcamgirl Kinky Denise, twee studenten politicologie, een werkzoekende, een jonge ondernemer en de luisteraars. Daarnaast hebben Daniël Lippens en Ivo van Breukelen contact met de jongerenafdelingen van de politieke partijen, die als een soort reporters in het land fungeren.

Vorig artikelEfteling Radio steeds populairder bij kinderen
Volgend artikelRTV Oost moet flink bezuinigen