Home Landelijke radio Lex Gaarthuis: 100%NL kan marktaandeel RTL FM evenaren

Lex Gaarthuis: 100%NL kan marktaandeel RTL FM evenaren

Het goede marktaandeel dat RTL FM nu heeft na drie jaar uitzenden kan 100%NL ook halen. Dat zei Lex Gaarthuis, een van de nieuwe dj’s van de zender die zaterdag van start gaat, gisteravond. “RTL FM is veel breder. Dat is meer Sky Radio, maar dan met presentatie. Wij zijn meer gericht op een specifieke doelgroep. Maar ik denk zeker dat wij binnen een aantal jaren zeker het marktaandeel dat RTL FM nu heeft kunnen halen.” 100%NL komt op de frequenties van RTL FM.

“1 september wordt het station officieel gelanceerd”, zo vervolgt Lex. “Tot die tijd kunnen wij alles op poten zetten.” Toch zal Gaarthuis al wel vanaf zaterdag te horen zijn. “Ik open de zender aankomende zaterdag om 15:00 uur. Daarna gaan we bouwen tot 1 september.” En dan komt er vernieuwende zender, zegt hij. “Yorin FM zei ‘eindelijk wat anders op de radio’, maar dat gaan wij echt waarmaken.” Tot die tijd zal er vooral veel muziek te horen zijn, maar daarna wordt het praten op de zender meer.

Volgens Lex wordt er inderdaad 100%NL uitgezonden. 70 procent van de muziek zal Nederlandstalig zijn en de rest is Nederlands product. Daarbij zullen er veel vrouwelijke dj’s zijn zoals Nienke Disco. “Ik ben een van de weinige mannen samen met Dave Donkevoort”. Dat hij van Radio 10 Gold afkomt en al wat ouder is, is volgens Lex geen probleem. “Hij weet meer van de urban-scène in Nederland dan velen anderen. Hij is een beetje de Rick van Velthuysen van 100%NL. Al ouder, maar jong van geest.”

Lex Gaarthuis zal zelf in het weekend van de nieuwe zender die zich richt op urban- en pop/rock-muziek, te horen zijn.